ABVD

ABVD

ABVD wat is dat precies? Het is goed om hiernaar te kijken omdat ABVD een chemokuur is. ABVD bestaat in totaal uit vier verschillende middelen en daarom is het goed dat je hier voldoende aandacht aan besteed. Wist je trouwens dat je tijdens een dergelijke kuur ook diverse andere medicijnen voorgeschreven kan krijgen? Over het algemeen zijn dit voornamelijk medicijnen die ter ondersteuning fungeren om zodoende bijwerkingen te beperken. De kuur ABVD wordt over het algemeen poliklinisch toegediend en daarnaast worden in principe in totaliteit 2 van zulke kuren gegeven. Over het algemeen worden er vier verschillende dingen in je lichaam gespoten. Hierbij worden Doxorubicine A, Bleomycine, Vinblastine, Dacarbazine toegediend in het lichaam over een periode van 29 dagen. Nadat de 29 dagen voorbij zijn wordt over het algemeen vaak een tweede kuur gegeven waarbij het gehele proces opnieuw begint. Om deze reden is het goed om hier voldoende aandacht aan te besteden zodat je zeker weet wat je allemaal rekening mee moet houden als je op het punt staat om een dergelijke chemo te ondergaan. Mocht je hier meer informatie willen, dan kun je deze eenvoudig op onze website lezen. Daarnaast is het ook mogelijk om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder!

Laat de mensen om je heen weten wat er speelt

Als je een chemo ondergaat is het van groot belang dat je de mensen om je heen laat weten wat er gebeurd. Als je dit namelijk niet doet zul je merken dat dit een negatieve impact heeft voor de mensen om je heen. DE mensen om je heen willen namelijk precies weten wat er speelt en als je dit niet zegt kan dit de band van jullie doen verslechteren. Om deze reden is het goed om hier voldoende aandacht aan te besteden zodat je zeker weet dat je er alles aan doet om ervoor te zorgen dat je zo optimaal mogelijk aan de slag gaat. Mocht je naar aanleiding hiervan nog additionele vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag om alle informatie te verschaffen die je nodig hebt om de juiste keuze te maken. Hierdoor weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en dat is natuurlijk wel zo prettig.

women-psychotherapy-mentoring-therapist-therapy-coaching-two-lady-office-mentoring-millennial_t20_7m2NOk

Vraag altijd controle aan

Als je op het punt staat om een chemo te doen is het altijd goed om van tevoren een controle aan te vragen. Hierdoor weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en dat je in goede staat verkeert als je de chemo krijgt. Als je dit namelijk niet doet kan dit nadelige consequenties hebben en daarom is het goed om hier voldoende aandacht aan te besteden zodat je zeker weet dat je er alles aan doet om ervoor te zorgen dat je zo optimaal mogelijk aan de slag gaat.

national-cancer-institute-gO-iULv-qbU-unsplash (1)

MEER TE WETEN KOMEN

Medicatie

Bijwerkingen

Leven Met